Aschemann-Witzel, J. (2015)Consumer perception and trends about health and sustainability: trade-offs and synergies of two pivotal issues. Current Opinion in Food Science, 3, 6-10.
Aschemann-Witzel, J. (2015)Consumer perception and trends about health and sustainability: trade-offs and synergies of two pivotal issues. Current Opinion in Food Science, 3, 6-10
AVV (2015)Overzicht jaar tegen voedselverspilling.
Baltussen, W. H. M., Kornelis, M., Logatcheva, K., Horne, V. P., Smit, A. B., Janssens, S. R. M., … & Pham, T. M. L. (2014)Prijsvorming van voedsel; Ontwikkelingen van prijzen in acht Nederlandse ketens van versproducten. Wageningen UR.
Bartels, J., Onwezen, M.C., Ronteltap, A., Fischer, A.R.H., Kole, A.P.W., van Veggel, R.J.F.M., Meeusen, M.J.G. (red.) (2009)Eten van waarde, peiling consument en voedsel. Den Haag: LEI Wageningen UR.
Bos, A. P., de Greef, K. H., Koerkamp, P. G., van Hierden, Y. M., Kommers, M. A. W., van der Kroon, S. M. A., … & van Wijk, E. E. C. (2004)Houden van hennen: op naar gelukkige kippen, trotse boeren en tevreden burgers. Wageningen UR.
Brack, D. (2015)Reducing Deforestation in Agricultural Commodity Supply Chains: Using Public Procurement Policy. London: Chatham House.
Carolan, M. (2013)The real cost of cheap food. Routledge.
CBS, PBL, Wageningen UR (2011)Emissies van broeikasgassen door de land- en tuinbouw, 1990-2010. www.compendiumvoordeleefomgeving.nl. CBS, Den Haag; Planbureau voor de Leefomgeving, Den Haag/Bilthoven en Wageningen UR, Wageningen.
CBS, PBL, Wageningen UR (2013)Biodiversiteitsverlies in Nederland, Europa en de wereld, 1700-2010. www.compendiumvoordeleefomgeving.nl. CBS, Den Haag; Planbureau voor de Leefomgeving, Den Haag/Bilthoven en Wageningen UR, Wageningen.
CBS, PBL, Wageningen UR (2015)Ontwikkeling veestapel op landbouwbedrijven, 1980-2014 www.compendiumvoordeleefomgeving.nl. CBS, Den Haag; Planbureau voor de Leefomgeving, Den Haag/Bilthoven en Wageningen UR, Wageningen.
De Bakker, D. E., Dagevos, H., Mil, V. E., Wielen, V. D. P., Terluin, I. J., & Ham, V. D. A. (2013)Energieke zoektochten naar verduurzaming in landbouw en voedsel: paradigma’s en praktijken. Wageningen UR
Despommier, D. (2013)Farming up the city: the rise of urban vertical farms. Trends in biotechnology, 31(7), 388-389.
FNLI (2012)Het meten van verduurzaming in de agrofoodketen: Een inventarisatie van meetmethodes.
Gezondheidsraad (2011)Richtlijnen goede voeding: ecologisch belicht. Den Haag: Gezondheidsraad. Publicatienr. 2011/08.
Gustavsson, J., Cederberg, C., Sonesson, U., Van Otterdijk, R., & Meybeck, A. (2011)Global food losses and food waste. Food and Agriculture Organization of the United Nations, Rom.
ICES (2015)Press release – Positive state of ICES fish stocks presented to European Commission.
Jayal, A. D., Badurdeen, F., Dillon, O. W., & Jawahir, I. S. (2010)Sustainable manufacturing: Modeling and optimization challenges at the product, process and system levels. CIRP Journal of Manufacturing Science and Technology, 2(3), 144-152.
Leenstra, F. R., Neijenhuis, F., Bosma, A. J. J., Ruis, M. A. W., Smolders, E. A. A., & Visser, E. K. (2011)Ongerief bij rundvee, varkens, pluimvee, nertsen en paarden: eerste herhaling.
LEI (2013)Duurzaamheid in de land- en tuinbouw. Meten is weten.
Lindstrøm, M. (2012)Buyology: How everything we believe about why we buy is wrong. Random House.
Motivaction (2015)Vijf tinten groen: input voor effectieve duurzaamheidsstrategiën. (whitepaper)
Novo, A., Jansen, K., Slingerland, M., & Giller, K. (2010)Biofuel, dairy production and beef in Brazil: competing claims on land use in São Paulo state. The Journal of peasant studies, 37(4), 769-792.
PBL (2012a)De Nederlandse voetafdruk op de wereld: hoe groot en hoe diep.
PBL (2013)De Macht van het Menu: opgaven en kansen voor duurzaam en gezond voedsel.
PBL (2014b)Nederlanders en duurzaam voedsel: enquête over motieven voor verduurzaming van het voedselsysteem en consumptiegedrag.
PBL (2014c)How Sectors Can Contribute To Sustainable Use And Conservation Of Biodiversity.
PBL (2016b)Ondernemen met natuurlijk kapitaal in de voedselsector.
Pisano, U. (2012)Resilience and Sustainable Development: Theory of resilience, systems thinking and adaptive governance. Wenen: European Sustainable Development Network.
Reinders, M. J., Poppe, K. J., Immink, V. M., van den Broek, E. M. F., van Horne, P. L. M., & Hoste, R. (2013)Waardevolle perspectieven voor vlees. LEI Wageningen UR.
RIVM (2011)Replacement of meat and dairy by more sustainable protein sources in the Netherlands: Quality of the diet.
RLI (2014)Doen en laten: effectiever milieubeleid door mensenkennis. Den Haag: RLI.
Rockström, J., Steffen, W., Noone, K., Persson, Å., Chapin, F. S., Lambin, E. F., … & Foley, J. A. (2009)A safe operating space for humanity. Nature, 461 (7263), 472-475.
Soethoudt, H. (2012)Reductie voedselverspilling in Nederlandse cateringsector. Wageningen UR food & biobased research.
Stichting Duurzame Voedingsmiddelenketen (2008)CO2 labelling van voeding: (hoe) kan de consument rekening houden met klimaatgevolgen van de aankoop van voedingsmiddelen? Onderzoek door Milieu Centraal, WUR, Voedingscentrum en Stichting DuVo.
STOWA (2010)Betuwse kunstmest, winning van stikstof en fosfaat uit urine.
Van Ittersum, M. K., Cassman, K. G., Grassini, P., Wolf, J., Tittonell, P., & Hochman, Z. (2013)Yield gap analysis with local to global relevance—a review. Field Crops Research, 143, 4-17.
WCED (1987)Our common future. Aka.‘The Brundtland Report’.