Engels

 

 

 

 

Circulaire Economie

CIRCONNECT

80% van de milieu-impact van een product wordt bepaald in de ontwerpfase. In een circulaire economie draait alles om waardebehoud. Daarom is het belangrijk om producten vanaf het begin circulair te ontwerpen. Daar is toepasbare kennis voor nodig. Hoe kan je zelf als bedrijf of ontwerper aan de slag? 

Kennisinstellingen, brancheverenigingen, de ontwerpsector, regioversnellers en overheidsorganisaties bundelen de krachten in het nieuwe kennisplatform CIRCONNECT. We delen concrete tools en geven je handvatten om een product, dienst of businessmodel op een circulaire manier te ontwikkelen. Zo ontwerpen we samen een toekomstbestendige, circulaire economie.

Kennisplatform Circulair Ontwerpen van start - CIRCO

In de afgelopen jaren is al veel onderzoek gedaan naar en ervaring opgedaan met circulaire ontwerpstrategieën en businessmodellen. Om in 2050 volledig circulair te zijn, is het essentieel dat deze kennis en ervaring beschikbaar zijn voor een breed publiek. CIRCONNECT brengt de ervaringen vanuit verschillende disciplines samen om deze te ontsluiten voor ontwerpers, ondernemers, beleidsmakers, onderzoek en onderwijs.

CIRCONNECT is een samenwerking van TU Delft / Industrial Design Engineering, Hogeschool van Amsterdam, Zuyd Hogeschool, Rijkswaterstaat, TNO, Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers, CBM, Midpoint Brabant, Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, Federatie NRK, Versnellingshuis Nederland Circulair, Oost NL, NICE, Provincie Overijssel en CIRCO.