Engels

 

 

 

 

Circulaire Economie

Hoe vind ik financiering?

Ben je op zoek naar financiering voor circulaire activiteiten? Het aantrekken van financiering kan best een zoektocht zijn. Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om voldoende voorkennis te hebben en goed te weten waar je naar op zoek bent.

Het proces van bedrijfsfinanciering

Heb je geld nodig voor de start van je bedrijf of voor de opschaling ervan? Of voor overbrugging van een lastige periode? De KVK Gids voor bedrijfsfinanciering is je wegwijzer en helpt je bij een passende keuze voor jouw situatie. Je vindt informatie over de voorbereiding van een financieringsaanvraag. En waar een financier op let. Daardoor ben je beter voorbereid en klop je bij de juiste financier aan.

  • Bepaal je financieringsbehoefte: Hoeveel geld heb je nodig en waarvoor? Heb je hiervoor externe middelen nodig of kun je het ook uit eigen middelen financieren? Zorg ervoor dat je zicht hebt op belangrijke kengetallen van jouw bedrijf, zoals de solvabiliteit, liquiditeit en rentabiliteit.
  • Bereid je financieringsaanvraag voor: Een goed begin is het halve werk. Houd rekening met criteria van financiers: dan vergroot je je slagingskans. Belangrijk zijn het ondernemingsplan, de rol van een financieringsadviseur, pitchen en beoordelingscriteria van financiers.
  • Kies een passende financieringsvorm: Je vergroot de kans op financiering als je vooraf een passende financieringsvorm selecteert. Houd bij je keuze rekening met een aantal criteria. Denk aan de soort investering, de risicohouding van de financier en de looptijd.

Wilt je meer weten over het financieren van jouw circulaire onderneming? Stel dan jouw vraag aan de KVK Financieringsdesk via 0800-1014.

Financieren van circulair ondernemen: een lastige zoektocht?

Het aantrekken van financiering voor circulair ondernemen kan meer tijd kosten dan bij traditionele manieren van werken. Loop je tegen uitdagingen aan in het aantrekken van financiering omdat je circulair onderneemt? En kom je niet verder met de informatie die je hier kunt vinden? Dan kun je aankloppen bij het Versnellingshuis Nederland Circulair. Het Versnellingshuis gaat samen met jou op zoek naar een oplossing voor jouw uitdaging.