Engels

 

 

 

 

Circulaire Economie

Wat kunnen leerlingen en studenten doen?

Geschreven samen met: Daan de Kruijf Circular Skills Lead bij
Coöperatie Leren voor Morgen
De (transitie naar een) circulaire economie heeft veel creativiteit, denkwerk en vakmanschap nodig. Mensen die systemisch kunnen denken, kritisch kunnen reflecteren, creatief kunnen maken en goed kunnen samenwerken. 

Gelukkig zijn er steeds meer opleidingen die aandacht besteden aan deze circulaire vaardigheden en organiseren jongeren zélf netwerken, campagnes en projecten om een impuls te geven aan de circulaire economie.

 

Vind passend onderwijs

Ben je op zoek naar een passende opleiding die je voorbereid op de benodigde circulaire vaardigheden van morgen? Kijk dan o.a. eens op:

  • Op deze kaart van Het Groene Brein vind je opleidingen, keuzedelen en cursussen over de circulaire economie en de energietransitie in het mbo.
  • Op deze kaart van Het Groene Brein vind je opleidingen, minors en cursussen over de circulaire economie in het hbo en wo.
  • SDGs on Stage biedt een overzicht van betekenisvolle stages en stageopdrachten bij organisaties die willen bijdragen aan de Sustainable Development Goals.

 

Sluit je aan bij een jongerenbeweging

Wil je actief bijdragen aan de transitie naar een duurzame samenleving samen met andere jongeren? Kijk dan o.a. eens naar:

  • De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waarin jongeren meepraten over hun eigen toekomst en goed zorgen voor de aarde niet meer dan logisch is.
  • Studenten voor Morgen zet zich in voor meer duurzaam onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering op universiteiten en hogescholen en organiseert activiteiten om studenten te informeren over een duurzame levensstijl, studie en carrière.
  • De werkgroep Jong & Duurzaam van de NJR maakt jongeren bewust van het belang van duurzaamheid middels gastlessen en evenementen.
  • Jongeren Milieu Actief zet zich met acties richting andere jongeren in voor een duurzame en rechtvaardige wereld.
  • Extinction Rebellion is een internationale beweging die met creatieve, vreedzame en soms disruptieve acties druk zet op de regering om klimaatmaatregelen te nemen.

 

Andere interessante programma’s voor leerlingen en studenten

  • Het nationale talentprogramma “Leadership for the Circular Transition” biedt studenten in het mbo en hbo de kans om leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en meer te leren over de circulaire economie aan de hand van praktijkvraagstukken.

Wil je een programma toevoegen? Stuur ons dan een mail.